Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szynka z nutą czosnkowo-imbirową"
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 46
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 70
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 949
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 111
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 46
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 70
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 949
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 111
Składniki
Czas przygotowania: 95 minut (bez czasu marynowania). 1 porcja: 380 kcal. Cena porcji: 3,25 zł
Mięso opłucz, wytrzyj do sucha, rozetnij na duży płat. Lekko rozbij go. Natrzyj sokiem z cytryny. Oprósz solą oraz pieprzem. Włóż na 2–3 godziny do lodówki.
Ząbki czosnku oraz imbir obierz, drobniutko posiekaj. Zioła dobrze opłucz, oderwij listki natki (lub kolendry) od gałązek.
Szynkę wyjmij z lodówki. Na płacie rozłóż listki natki. Posyp posiekanym czosnkiem i imbirem. Zwiń.Na roladzie połóż gałązki rozmarynu. Całość obwiąż mocną bawełnianą nitką. Mięso posmaruj oliwą, przełóż do brytfanki. Podlej bulionem.
Piecz ok. 90 minut w temp. 200 st.Źródło: Tina