Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szynka z sosem śliwkowym"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 47
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 241
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5399
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 47
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 241
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5399
Składniki
Szynkę pokrój w centymetrowe plastry. Cebulę i orzechy posiekaj,a ze śliwek usuń pestki. Na rozgrzanym oleju usmaż mięso na lekko złoty kolor. Przypraw solą i pieprzem. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego.
Całość wstaw do nagrzanego do 200oC piekarnika i podpiecz około 15 minut. Przygotuj sos. Na patelni, na której wcześniej smażyłaś mięso, zeszklij cebulę i dodaj śliwki. przesmaż i wrzuć orzechy, oprósz majerankiem. Mięso wyłóż na talerz, polej śliwkowym sosem. Danie podawaj z ryżem.Źródło: Na żywo