Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szynka ze śliwkami"
Polecam.
Odsłon: 149
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 43
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Polecam.
Odsłon: 149
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 43
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Składniki
Umytą szynkę natrzyj oliwą. Cytrynę pokrój w plastry, obłóż mięso. Przykryj, schłodź przez noc.
Śliwki namocz w koniaku z gorącą wodą – płynu ma być razem tyle, by przykrył śliwki. W szynce zrób ostrym nożem wgłębienie, włóż w nie namoczone śliwki. Obwiąż mięso sznurkiem, by nadać mu kształt.
Posmaruj musztardą, obsmaż na gorącym oleju. Po obsmażeniu obłóż plasterkami drugiej cytryny, przykryj folią. Piecz godzinę i 15 min w 180°C. Po tym czasie zdejmij folię i zwiększ temperaturę do 200°C na 10-15 minut, żeby przypiekła się skórka.Źródło: Chwila dla Ciebie