Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na pyszny początek dnia :-)
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 970
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 970
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Składniki
1. Na patelni rozgrzej masło klarowane. 2. Gdy się rozgrzeje dorzucić pieczarki pokrojone w talarki. 3. Dopraw tymiankiem i kolorowym pieprzem. 4. Gdy pieczarki się podsmażoną, a woda odparuje dorzuć szalotkę pokrojoną w drobną kostkę. 5. Chwilę podsmaż i dodaj wątróbkę oczyszczoną i osuszoną. 6. Duś jeszcze ok. 5 minut, aż wątróbka w środku będzie całkowicie usmażona. 7. Wyłącz ogień. Dopraw solą. 8. Gdy przestygnie przełóż do blendera. 9. Dodaj serek śmietankowy. 10. Zmiksuj na gładki krem. 11. Podawaj z domowym pieczywem lub na krakersach, jako przystawkę na imprezę. 12. Smacznego.