Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka ryżowa ze schabowymi"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5272
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 101
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5272
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 101
Składniki
Ryż ugotuj w osolonej wodzie na pół miękko. Odcedź i ostudź. Kotlety schabowe pokrój na paseczki, śmietanę wymieszaj z musztardą i połową koncentratu.
Rozgrzej olej i podsmaż fasolkę oraz wiosennej zupy. Posyp wegetą oraz solą. Pół słoiczka koncentratu pomidorowego wymieszaj z 500 ml wody, zalej warzywa na patelni i duś pod przykryciem, aż będą całkowicie miękkie.
Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Włóż woreczek ryżu. Na wierzch połóż porcję duszonych warzyw, kawałki kotletów. Znów wsyp ryż, potem kotlety i warzywa.
Całość polej sosem śmietanowym. Zapiekaj pół godziny w temp. 180C.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Sycik z Konina</strong>Źródło: Bella Relaks