Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z makaronem i wędlinami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 80
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 80
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
porcje, : ok. 10 minut; zapiekanie: ok. 20 minut; cena porcji: ok. 2,10 zł
Cebulę obierz, posiekaj. Zeszklij na rozgrzanym oleju. Dopraw solą i pieprzem. Paprykę oczyść, pokrój w paski.
Cebulę wymieszaj z makaronem, a następnie przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
Na wierzchu połóż kawałki wędlin (np. plasterki parówek, kiełbasy, szynki), paprykę i ew. kawałki innych warzyw.
Posyp serem i zapiekaj (180oC) przez ok. 20 min. Gotową zapiekankę podaj polaną keczupem.Źródło: Świat kobiety