Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Aromatyczna, pożywna zupa pomidorowa"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2156
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 988
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2156
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 988
Składniki
Porcję rosołową gotuję do miękkości razem z marchewką, pietruszką, selerem (pokrojonymi w paski), kostką rosołową i przyprawami w ok. 4 litrach wody.
Gdy mięso i warzywa będą miękkie, dodaję przecier pomidorowy, mieszam i jeszcze chwilę zupę gotuję. Na koniec wrzucam prażoną cebulkę i lubczyk (można go posiekać lub nie). Doprawiam do smaku i wlewam śmietankę (ilość wg własnego uznania).
W osobnym garnku gotuję ryż lub makaron – zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzam go, nakładam na talerze i wlewam zupę.
50 min., porcja 114 kcal, przepis na 6 porcji.Źródło: Kobieta i życie