Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Azjatycka zupa"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27492
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 199
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1242
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27492
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 199
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1242
Składniki
Mięso umyj, pokrój w cienkie plasterki. Z pora zdejmij wierzchnie liście, posiekaj go w kostkę. Świeży imbir zetrzyj na tarce lub drobno posiekaj (powinno go być ok. 1 łyżki). Ostrą papryczkę umyj, osusz i pokrój w talarki.
W garnku na rozgrzany olej włóż mięso, pokrojony por oraz imbir. Smaż mieszając ok. 2 minuty. Wlej podgrzany bulion, dodaj mieszankę warzyw chińskich oraz sos rybny.
Gdy całość zacznie wrzeć, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze ok. 10 min, aż wołowina będzie miękka. Na koniec dodaj sok z limonki. Dopraw do smaku solą.
Makaron przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Rozłóż na talerze, zalej zupą. Każdą porcję posyp szczypiorem, kolendrą, kiełkami i ostrą papryką.