Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Azjatycka zupa bez gotowania"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 102
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 127
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 102
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 127
Składniki
4 porcje • : 20 min • marynowanie: 130 min • 319 kcal/porcja • 7 zł/porcja
Przygotuj duży garnek (lub cztery słoiki po 750 ml). Ułóż w nim warstwami, dociskając: mięso, makaron, pieczarki, marchewkę, dymki, imbir. Na wierzchu umieść kostki rosołowe i miso. Przykryj, wstaw do lodówki na przynajmniej 2 godziny.
Wyjmij garnek z lodówki, zalej wrzątkiem, szybko zamieszaj i ponownie przykryj. Odstaw na 10 minut.
Podawaj z sosem sojowym i sokiem z limonki.Źródło: Olivia