Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na bardzo szybką do zrobienia zupę z cukinii, z przyprawa curry. Cukinia to jedno z moich ulubionych warzyw, daje ona wiele możliwości, można wyczarować z niej ogromna ilość dan. Od bigosu, pasztetu czy keczupu, po zwykłą zupę. Delikatny i prawie neutralny smak cukinii, świetnie przyjmuje i komponuje się z ostrzejszymi smakami przypraw czy ziół, dlatego lubię do tej zupy dodawać te bardziej odważne smaki, dla kontrastu.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 473
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24418
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 473
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24418
Składniki
CUKINIE UMYĆ I POKROIĆ W PLASTRY. CEBULE OBRAĆ I POKROIĆ W KOSTKĘ. W GARNKU ROZPUŚCIĆ MASŁO I ZESZKLIĆ NA NIM CEBULKĘ. DO ZESZKLONEJ CEBULI DODAĆ CUKINIĘ I RAZEM PODDUSIĆ 3 – 4 MINUTY. DO PODDUSZONYCH WARZYW DODAĆ PRZYPRAWY I CALOSC ZALAĆ WYWAREM. GARNEK PRZYKRYĆ POKRYWKĄ I ZUPĘ GOTOWAĆ 25 MINUT. UGOTOWANA ZUPĘ ŚCIĄGNĄĆ Z GRZANIA I ZBLENDOWAĆ NA KREM, RĘCZNYM BLENDEREM.
ZUPĘ PODAWAĆ ZE ŚMIETANĄ. SERWOWAĆ Z GRZANKAMI LUB PTYSIOWYM GROSZKIEM. SMACZNEGO!