Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie dziś jest już środa, środek tygodnia taką miałam ochotę na barszcz biały że nie mogłam się mu oprzeć i nie ważne że z torebki ważne że wyszedł taki smaczny że rodzinka się zachwycała. Nie wiem czy każdy robi ze swojskiego żuru podejrzewam że większość robi z torebki lub kupionego żuru w butelkach. Ja w butelkach nie kupuje bo to sam ocet raz kiedyś ugotowałam i całą zupę wylałam bo nie dało się jej zjeść
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 166
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 97
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 166
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 97
Składniki
Do garnka wlać dwa i pół litra wody, dodać kość wieprzową na zupę oraz marchew pokrojoną dowolnie. Całość gotować do miękkości mięsa na kości. Jak już mięso jest miękkie dodać liście selera i pora, liść laurowy, ziela angielskie oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotować do miękkości ziemniaków.
W czasie gdy wywar z ziemniakami się dogotowuje przyszykować zupy w proszku, do słoika wlać wody, wsypać obie zupy w proszku, zakręcić i energicznym ruchem wymieszać aby nie było grudek.
Gdy ziemniaki w wywarze są już miękkie a zupa w proszku rozprowadzona, wlać całą zawartość ze słoika do wywaru z ziemniakami i pogotować na wolnym ogniu około pięciu minut. Następnie wsypać majeranek, zamieszać można doprawić ulubioną przyprawą z solą, zagotować i dodać pętka kiełbasy białej surowej, również zagotować.
Jak już zupa z majerankiem i kiełbasą białą surową się pogotowała, wlać całą śmietanę 30 % i dodać pokrojona drobno natkę pietruszki, zamieszać i zagotować przez dwie do trzech minut. Zagotowaną zupę zdjąć z ognia i odczekać chwilę aż całość przejdzie smakiem.
Ugotowaną zupkę podałam z kiełbasą białą gotowaną w zupie pokrojoną w plasterki oraz jajkiem od kur własnych zielononóżek ugotowanym na twardo. Powiem tak nawet zupa z torebki nada się do zjedzenia o ile jest dobrze ugotowane, a zapewniam że zupa a właściwie barszcz biały naprawdę wyszedł mi bardzo smaczny.