Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad zrobiłam barszcz biały z torebki, tak wiem zaraz napiszecie że to trucizna ale nie wierzę że większość z was nie gotuje zup z torebek. Czasami można nie mówię że codziennie ale jak ma się ochotę a nie ma nastawionego żuru to można zjeść i taki. Wyszedł smaczny taki że już prawie nie ma.
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 135
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 825
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 135
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 825
Składniki
Do garnka wlać 2,5 litra wody dodać kości mostkowe lub kto jakie woli oraz marchew pokrojoną dowolnie. Gotować do miękkości mięsa na kościach. Jak już mięso jest miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz suszone warzywa, po chwili wkroić por i dodać przyprawę z dodatkiem soli. Całość gotować do miękkości ziemniaków.
Gdy ziemniaki są już miękkie dodać pętka dowolnej kiełbasy i chwilę pogotować. Następnie rozrobić barszcz w proszku w szklance wody. zalać zupę i pogotować na wolnym ogniu około 5 minut. Pod koniec gotowania dodać majeranek i zagotować, odstawić zupę z ognia.
Zupa wyszła bardzo smaczna, podałam ją z kiełbasą i jajkiem ugotowanym na twardo. Można również ugotować barszcz osobno i osobno ziemniaki.