Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie pozostaje królem świątecznego stołu.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 33
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 221
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 290
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 33
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 221
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 290
Składniki
Wodę zagotować,dodać kostkę bulionową. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Marchewkę,pietruszkę oczyścić,zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Cebulę pokroić w piórka. Warzywa,liść laurowy wrzucić do garnka z bulionem i gotować 10 minut. Pieczarki,szynkę pokroić w paseczki i podsmażyć na oleju.Wlać koncentrat, dodać,pieczarki,szynkę,wyciśnięty czosnek oraz roztarty majeranek. Gotować jeszcze 10 minut na małym ogniu. Na koniec dodać natkę pietruszki, śmietanę,doprawić pieprzem,solą i cukrem. Zupę można oprószyć kolorowym pieprzem.