Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz z młodymi buraczkami, marchewką, fasolką szparagową i ziemniakami...dużo warzyw i wszystkie takie pachnące, kolorowe...wprost z ogródka...cudne :) Jak przygotować barszcz czerwony z młodych warzyw - przepis krok po kroku. Polecam pięknie! Korzystajcie z tego przepisu i oczywiście ulepszajcie go :)
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 36
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5348
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 401
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 81
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 36
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5348
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 401
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 81
Składniki
Najpierw przygotowujemy warzywa - myjemy, obieramy jeśli potrzeba i kroimy w kostkę, buraczki ścieramy na tarce, botwinkę, liście selera i koperek siekamy.
W garnku zagotowujemy bulion, dodajemy pokrojone w kostkę mięso - chwilę gotujemy.
Do gotującego się wywaru dodajemy marchew, fasolkę szparagową, ziemniaki, buraczki oraz posiekany seler, doprawiamy do smaku - gotujemy na wolnym ogniu do 15 minut.
Następnie do barszczu dodajemy makaron, botwinkę i koperek, po 3 minutach zestawiamy garnek z ognia i wlewamy koncentrat barszczu z buraków ( tak do smaku ), mieszamy, ewentualnie jeszcze doprawiamy i gotowe. Barszcz podajemy z kleksem gęstej kwaśnej śmietany i jajkiem ugotowanym na twardo. Smacznego :)