Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 126
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 192
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 126
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 192
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Składniki
1. Obrane i pokrojone w średniej wielkości kawałki buraczki wrzucić do garnka i zalać ok 1,5l wody. Dodać natkę, obraną cebulę, ok. 1/2 łyżeczki suszonego lubczyku, kostkę, pieprz i gotować do miękkości warzyw. 2. Pod koniec gotowania dodać octu jabłkowego do smaku. 3. W oddzielnym garnku zagotować niewielką ilość osolonej wody. 4. Jajko roztrzepać w miseczce, dodać mąki, żeby uformować średnio zwarte ciasto i rwąc kawałki, wrzucać je do wrzącej wody. Gotować około 3-5min. 5. Kluseczki odcedzić i podawać z barszczem.