Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szlachetny, zdrowy i smaczny barszczyk na obiad.
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 51
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1540
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 56
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 51
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1540
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 56
Składniki
Wykonanie: Grzyby wcześniej namoczyć i ugotować w dwóch szklankach wody. Z fasolą postąpić w taki sam sposób po czym odcedzić. Buraczki umyć i upiec w piekarniku do miękkości. Następnie przestudzić, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Starte buraczki wrzucić do bulionu, dodać grzyby z wywarem, starte jabłka, zmiażdżony czosnek, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, owoce jałowca i listek laurowy. Zagotować przez 15 minut i odstawić na dwie godziny. Całość przecedzić, podgrzać, doprawić w razie potrzeby i skropić sokiem z cytryny- lecz nie gotować. Podawać z wcześniej ugotowaną fasolą i pieczywem.