Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na pyszny barszcz ukraiński. Ta pyszna zupa to klasyk, który na stale wpisał się w menu prawie każdego polskiego domu. Tutaj moja wersja tej pysznej zupy, która mam nadzieje się Wam spodoba.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9557
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 235
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 521
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9557
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 235
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 521
Składniki
Fasolę opłukać, zalać wodą i namoczyć przez noc. Na drugi dzień ugotować według instrukcji na opakowaniu. Marchewkę, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Pokrojone warzywa podsmażyć na smalcu.
Ziemniaki pokroić w większą kostkę a kapustę poszatkować i dodać do gotującego się wywaru. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać czosnek, liście laurowe i ziarna ziela angielskiego. Całość pogotować około dziesięciu minut. Po tym czasie do garnka dodać podsmażone warzywa, obrane i starte na tarce o grubych oczkach buraki oraz koncentrat pomidorowy, sok z cytryny i cukier. Garnek przykryć pokrywką i gotować następne 20 – 30 minut.
Podawać z żeberkami i łyżką śmietanki. Smacznego!