Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postny barszcz ukraiński polecam na piątkowy obiad. Naprawdę jest ekspresowy. Do zupy wykorzystałam buraczki ze słoiczka, fasolę z puszki i kapustę pekińską, która szybko się gotuje. Polecam.
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6216
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 60
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 123
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6216
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 60
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 123
Składniki
Obrać marchewki, pietruszkę, selera i ugotować w ok. 2 l wody z dodatkiem listka laurowego, dwóch kulek ziela angielskiego, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu w ziarnach i soli do smaku. Wywar przecedzić. Warzywa przeznaczyć na sałatkę jarzynową. Do wywaru dodać ziemniaki pokrojone w drobną kostkę i gotować ok. 10 min. Dodać poszatkowaną kapustę pekińską i dalej gotować. Buraczki przesmażyć na maśle. Do buraków dodać cytrynę. Buraki przełożyć do garnka. Na koniec dodać przepłukaną na sicie białą fasolę, koncentrat pomidorowy. Zupę podawać gorącą z łyżką śmietany i jajkiem. Smacznego. Porady Wywar warzywny można ugotować wcześniej.