Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma lepszego.
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2199
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 143
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 145
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2199
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 143
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 145
Składniki
Warzywa obrać, umyć. Z marchewek, pietruszki i dwóch buraków ugotować wywar. Fasolę wcześniej namoczoną ugotować w osobnym naczyniu. Kapustę poszatkować, zalać wrzątkiem i gotować ok 5 min. Odcedzić. Pozostałe buraki zetrzeć na tarce do warzyw i poddusić na masełku. Zalać gorącym wywarem i dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, kapustę, listki laurowe, sól i gotować ok 30 min. Następnie dodać ugotowaną fasolę i pomidory ( bez skórki i pokrojone na ćwiartki ). Gotować jeszcze ok 5 min. Na koniec dodać pieprz i sok z cytryny. Podawać z kleksem śmietany. Smacznego.