Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ubiegłym roku pierwszy raz zrobiliśmy barszcz przepisu Agaty Wojdy. Powiemy Wam tyle. Rewelka…na dodatek można go trzymać (wywar) w lodówce przez kilka miesięcy. Podamy Wam przepis na idealny barszcz z pysznymi pierogami <3
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 42
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 42
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Składniki
Buraki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Przekładamy do garnka wraz z przyprawami. Wlewamy ocet, dodajemy grzyby i zalewamy zimną wodą (około 3 cm ponad poziom buraków). Gotujemy pół godziny od momentu zawrzenia. Przecedzamy przez sito. Grzyby wkładamy z powrotem do wywaru, dodajemy jabłka pokrojone w plastry (ze skórą), do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Gotujemy około 20 min. Kaszę gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Grzyby moczymy, gotujemy (do miękkości) w wodzie w której się moczyły. Kapustę płuczemy, odciskamy, siekamy, obgotowujemy i mieszamy razem z ugotowaną kaszą i pokrojonymi grzybami oraz z posiekaną natką pietruszki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy koła. Na środek każdego (dzielimy pół na pół) umieszczamy farsz, przykrywamy drugim kołem (ciastem bez farszu) i zlepiamy. Wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy około 5 min o momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Podajemy razem z barszczem.