Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka zupa świetnie smakuje na ciepło i na zimno. Można ją podawać solo lub z ziemniakami czy jajkiem.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1685
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 29
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1579
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1685
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 29
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1579
Składniki
Gotujemy wywar: Porcję rosołową i kość wołową zalewamy zimną wodą, dodajemy kapustę, por, seler, marchewki i pietruszki, 8 ziarenek ziela angielskiego, 3 większe liście laurowe. Gotujemy na wolnym ogniu ok 3h.
Botwinkę myjemy, natkę kroimy w drobne kawałeczki. Buraki (te z botwinki oraz 3 dodatkowe) obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do bulionu i gotujemy na wolnym ogniu ok. godziny.
Na koniec przyprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem, już na talerzu, kładziemy obrane i pokrojone w kostkę ogórki, jeśli chcemy również ziemniaczki lub jajko. Zalewamy barszczem. Dekorujemy posiekanym koperkiem i łyżką kwaśnej śmietany.
Smacznego :)