Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na barszcz wegetariański, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby zamiast wody użyć wywaru mięsnego.
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5217
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4989
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 51
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 223
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5217
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4989
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 51
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 223
Składniki
Fasolę zalać wodą i odstawić na kilka godzin. Następnie wodę odlać, fasolę opłukać, zalać świeżą wodą i gotować do miękkości.
Marchew, pietruszkę, seler, cebulę i buraki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Dodać do gotującej się fasoli wraz z zielem angielskim.
Kiedy warzywa będą miękkie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, sól i gotować do miękkości.
Przed podaniem można dodać jogurt naturalny, ważne jednak aby nie dodawać go do wrzącej zupy, gdyż może się zwarzyć.