Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny barszcz czerwony idealny na Wigilię do uszek lub pierogów. Jeśli nie chcemy wyrzucać warzyw z gotowania, możemy przyrządzić z nich sałatkę lub zupę buraczaną.
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 79
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 106
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 639
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 79
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 106
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 639
Składniki
Grzyby zalewamy niewielką ilością wrzątku, moczymy ok. 30 min.
Do garnka wkładamy laskę cynamonu, zalewamy 2 szklankami wrzątku i gotujemy 5 min. Cynamon wyjmujemy.
Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze części. Jabłka obieramy i kroimy w ósemki. Wyjmujemy z nich gniazda nasienne. Czosnek kroimy w drobną kostkę.
Warzywa, jabłka, czosnek, ziele angielskie, liście laurowe wkładamy do wody, w której gotował się cynamon, dopełniamy wodą do 1,5 litra. Dodajemy grzyby wraz z wodą, w której się moczyły oraz majeranek. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 1 godzinę. Przed końcem gotowania doprawiamy cukrem (jeśli barszcz jest zbyt mało słodki) i pieprzem.
Barszcz studzimy i przecedzamy przez sito. Zakwaszamy sokiem z cytryny.