Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki dodaniu świeżego ogórka zupa zyskuje na oryginalności i świeżości.
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 102
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 769
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 102
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 769
Składniki
Bulion zagotuj. Dodaj liście i ziele. Marchew zetrzyj na tarce. Dodaj do wywaru. Botwinkę posiekaj. Dodaj do zupy posiekane łodyżki (bez liści.) Wlej ocet (ja dałam 2 łyżki). Gotuj przez ok. 20 minut. Dołóż obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj jeszcze przez 10 minut. Ogórki obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Do zupy dołóż ogórki i posiekane liście botwiny. Gotuj jeszcze przez 5 minut. Zabiel śmietaną. Dopraw do smaku. Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.