Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sprzedaży pojawiła się już botwina, nie mogłem się oprzeć.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 202
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 237
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 97
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2166
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 202
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 237
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 97
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2166
Składniki
Mięsno-warzywny wywar. Cebulę opaliłem. Mięso zalewałem wodą, zagotowałem, zebrałem osad i dodałem starte na grubej tarce : seler, marchewkę, pietruszkę, buraki, opaloną cebulkę, pokrojonego w grube krążki pora. Całość gotowałem około 20 minut. Po tym czasie wyciągnąłem wszystkie warzywa i żeberka. Przelałem wywar przez gazę. Do tak przygotowanego wywaru dodałem na powrót ugotowaną marchewkę. Całość gotowałem przez kolejne 15 minut. Następnie do zupy dodałem posiekaną botwinkę i gotowałem kolejne 10 minut. Na koniec zupę doprawiłem solą, cukrem, pieprzem, zakwasiłem sokiem z cytryny i zabieliłem śmietaną, posypałem posiekanym koperkiem. Botwinkę podałem z jajkiem ugotowanym na twardo oraz ziemniakami z podsmażoną cebulą i drobno pokrojonym boczkiem.