Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Botwinka - królowa majowych zup - lekka, szybka w przygotowaniu, prosta i pyszna.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 230
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 306
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 104
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2173
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 230
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 306
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 104
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2173
Składniki
Z botwinki odkroić buraczki, obrać i pokroić w kostkę. Z liści odciąć fioletowe łodyżki i pokroić na drobne kawałki. Marchewkę obrać i pokroić na plasterki. Marchewkę buraczki i łodyżki włożyć do garnka, dodać liście laurowe i ziele angielskie, zalać wywarem i gotować przez ok 20 minut.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, dodać do zupy. Zupę posolić. Liście botwinki posiekać, dodać do zupy, w razie potrzeby dolać wody. Gotować aż ziemniaki będą miękkie. Z zupy odlać trochę płynu, wymieszać ze śmietaną, dodać do zupy. Czosnek i koperek posiekać, dodać do zupy wraz z sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem, wymieszać, chwilkę podgotować i wyłączyć ogień.