Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ile domów tyle przepisów na botwinkę ja dziś podaję mój drugi
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 84
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 198
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 84
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 198
Składniki
Na skrzydełkach i włoszczyźnie gotujemy wywar, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.
Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Buraczki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy także trochę łodyg i liści botwiny, i także wrzucamy do wywaru.
Wyjmujemy skrzydełka; obieramy mięso dodając do zupy. Marchew , seler i pietruszkę też wyjmujemy rozcieramy widelcem na talerzu i dodajemy do zupy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy ocet, który można zastąpić sokiem z cytryny.
na talerzach układamy ćwiartki jajek , nalewamy zupę i dodajemy śmietany jak chcemy