Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona wiosenna zupa w zimowej wersji :)
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2452
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 100
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2452
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 100
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Składniki
Przez pół godziny obgotowuję kości bulionowe i potem dodaje pokrojone warzywa i przyprawy bez soli. Po kolejnej półgodzinie, jak ziemniaki zmiękną dodałam słoik botwinki i szklankę zakwasu. Całość podgotowuję ale nie dopuszczam do zawrzenia. Wyłączam ogień. Jeśli używa się świeżej botwiny to trzeba ja przegotować około pięciu minut i zakwas dodać po wyłączeniu ognia.
Zabielam zupę zahartowaną śmietana i dodaję koperek, doprawiam do smaku solą. Jeśli sól dodamy na końcu będzie bardziej wyczuwalna i można ograniczyć jej ilość.
Smacznego!