Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna,aromatyczna no i wiosenna.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5257
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 92
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5257
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 92
Składniki
Botwinkę umyć pod bieżącą wodą.Z buraczków powycinać korzonki . Wszystko pokroić wrzucić do 2 ,5 l wody i gotować około 1/2 godz. W między czasie dać kostki bulionowe. Gdy botwinka będzie miękka ,odlewamy chochelkę do 3 łyżek śmietany dokładnie mieszamy wlewamy do botwinki.Dajemy posiekany koperek i doprawiamy do smaku solą,wegetą ,kwaskiem i cukrem. Kwasek można zastąpić sokiem z cytryny lub winnym octem. Podałam z młodymi ziemniaczkami. Smacznego życzę!