Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Brokułowo-groszkowa zupa"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 90
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1726
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 703
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 90
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1726
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 703
Składniki
Ugotowany z włoszczyzną i przyprawami, następnie przecedzony, czysty rosół doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy kilka różyczek brokułów, gotujemy 4-5 minut.
Różyczki wyjmujemy, pozostawiamy do dekoracji, a do rosołu wsypujemy zielony groszek i pozostałe brokuły. Gotujemy 20 minut, aż będą miękkie.
Do zupy dodajemy kostkę sera topionego. Miksujemy na gładki krem. Doprowadzamy do wrzenia, doprawiamy pieprzem, solą, ewentualnie śmietaną.
Podajemy z odłożonymi różyczkami brokułów, grzankami czosnkowymi, płatkami migdałowymi, uprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika albo dyni.
Wartość odżywcza jednej porcji 136 kcal Białko 6,8 g/Tłuszcz 6,6 g/Węglowodany 17 g.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji 1,80 zł.Źródło: Rewia