Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic bardziej brytyjskiego w kulinariach niż ser cheddar. Smakuje świetnie jako przekąska, w makaronach, ale nie każdy wie, że można dodać go również do zupy. Zapraszam na smaczną i sycącą zupę!
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2700
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 696
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 682
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1610
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2700
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 696
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 682
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1610
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce. Por kroimy w plastry, cebulę w drobną kostkę. Kurczaka zalewamy 2 litrami wody, zagotowujemy, zbieramy szumowiny. Wrzucamy warzywa, gotujemy przez 1 godzinę.
Po tym czasie kurczaka wyjmujemy, rwiemy na kawałki. Wrzucamy z powrotem do zupy wraz z serem cheddar. Wlewamy śmietankę. Zupę doprawiamy do smaku vegetą, pieprzem i papryką.
Zupę podajemy z makaronem posypaną posiekanym szczypiorkiem.