Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś dzień nowy kolorowy, słonko świeci cieszą się dzieci. Ja jak zwykle w garach siedzę aby uszczęśliwić rodzinę i przyjaciół którzy są u mnie.
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 19
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 19
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Składniki
Do garnka wlać 3 litry wody, dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa (za to że mam swoje to dość długo się gotuje i ubędzie co najmniej 1 litr wody).
Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i również gotować do miękkości ziemniaków.
Jak już ziemniaki są miękkie dodać buraczki ze słoika (mam swoje), doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki.
Dodać fasolę (wodę z fasoli odlać), gotować chwilkę.
W międzyczasie śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy.
Zalać zupę zagotować.
Na koniec dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki i również zagotować.
Uwielbiamy buraczki w każdej postaci jednak w zupie najbardziej.