Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trudno powiedzieć, czy to jeszcze zupa, czy już gulasz. Oryginalny przepis pochodzi z Gruzji. Mój przepis dostosowany jest do naszych warunków. Jest bardzo gęsta, treściwa o wyrazistym smaku. Najlepiej podawać w miseczkach, żeby była jak najdłużej gorąca. Należy popijać czerwonym winem.
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 91
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13728
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 35
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 11
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 64
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 178
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 91
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13728
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 35
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 11
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 64
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 178
Składniki
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Mięso dokładnie umyć, pokroić na małe kawałki. Ułożyć na talerzu, posolić i pozostawić w lodówce na ok 20 min. Obraną cebulę i pokrojoną w kostkę zeszklić razem czosnkiem pokrojonym też w kostkę na oleju rzepakowym. Dodawać stopniowo mięso. Smażyć, mieszać aż mięso straci surowość. Dodać marchewkę, pietruszkę i selera starte na tarce na grubych oczkach. Zalać wrzątkiem ok 2 l. Gotować na wolnym ogniu ok 60 min. Od czasu do czasu pomieszać. Dodać pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i pokrojone w kostkę, pozbawione gniazda nasiennych papryki. Jedynie papryczkę chili pokroić z nasionami. Dodać jabłka, obrane i pozbawione gniazd nasiennych, pokrojone w kostkę. Gotować cały czas na wolnym ogniu ok 30 min. Jeśli jest taka potrzeba dodać wrzątku. Dodać przyprawy. Sól do smaku. Zagęścić mąką migdałową, płatkami migdałowymi i ugotowanym ryżem. Jeszcze raz doprowadzić do zagotowania i rozlewać/rozkładać do miseczek. Oprószyć obficie posiekaną natką pietruszki. Danie podawać z lampką czerwonego wina. Smacznego.