Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne danie. Jak ktoś ma już wprawę, to przygotowanie tej zupy zajmuje ok. pół godziny.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 197
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 204
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 197
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 204
Składniki
Grzyby MUN wrzucić do wrzątku, gotować 3 min. Odstawić (najlepiej na noc, ale wystarczy ok. 1 godzina). Kurczaka i paprykę pokroić w paski, strączki fasolki przekroić na pół lub na 3 części, czosnek pokroić w cienkie plasterki. Grzyby MUN odsączyć i pokroić w cieniutkie paseczki. Wszystkie składniki mocno podsmażyć w kolejności: kurczak, grzyby MUN i fasolka, papryka i czosnek. Warzywa powinny być usmażone al dente (półtwarde). Na koniec dodać kiełki fasoli MUNG i zalać bulionem. Gotować 5 minut, dodać po kilka kropelek sosu sojowego i tabasco. Makaron rozłożyć na talerze i zalać zupą. Jeść gdy makaron zmięknie. Zamiast makaronu, do zupy można dodać chińskie pierożki.