Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chińska zupa z grzybami i makaronem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2144
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 982
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2144
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 982
Składniki
Czas ok. 50 min; porcja – 360 kcal, cena 3,50 zł
Imbir obierz, zetrzyj na tarce. Bulion zagotuj, włóż umyte mięso. Ugotuj do miękkości, wyjmij. Marchewkę obierz, potnij w słupki. Grzyby i makaron namocz. Indyka potnij w paski.
Miękkie grzyby pokrój w plasterki i wraz z marchewką, posiekanym kawałkiem pora oraz mięsem włóż do bulionu. Gotuj jeszcze 10 minut.
Pod koniec gotowania wrzuć do zupy starty imbir i dołóż namoczony, dobrze osączony makaron ryżowy. Skrobię kukurydzianą (ewentualnie ziemniaczaną) wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody, wlej do zupy. Wymieszaj i ponownie zagotuj.
Jajko umyj, wbij do miseczki. Roztrzep widelcem z kilkoma łyżkami zimnej wody i wlej do zupy. Mieszaj, aż jajko się zetnie. Dodaj sporą szczyptę kurkumy, przypraw całość do smaku sosem sojowym i chili.Źródło: Świat kobiety