Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne danie o orientalny smaku, idealne na zimowe wieczory. Chińska zupa z pomidorami jest prosta w wykonaniu a składniki są łatwo dostępne.
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5652
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 396
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 92
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5652
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 396
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 92
Składniki
• Pomidory myjemy, obieramy ze skórki (wcześniej zalewamy wrzącą wodą) i kroimy na 8 części • Szczypior drobno siekamy • Jajka wbijamy do miski i delikatnie ubijamy • Do garnka dodajemy wywar i zagotowujemy, następnie dodajemy do niego: pomidory, cukier, biały pieprz i sól • Gotujemy przez około 2 minut i do gorącej zupy powoli dodajemy ubite jajka stale mieszając
• Następnie wlewamy do zupy zawiesinę mąki kukurydzianej (woda i mąka kukurydziana zmieszana razem) • Na końcu ściągamy z ognia, dodajemy olej sezamowy, podajemy w miseczkach i posypujemy krojonym szczypiorem • W przygotowaniach korzystaliśmy z książki „Tao Smaku”