Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chłodnik to mocno schłodzona, chrupiąca zupa , zrobiona z botwinki, zsiadłego mleka, świeżych ogórków, rzodkiewki, koperku i szczypioru. Idealna w upalne letnie dni.
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 106
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14318
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 43
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 44
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 140
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 204
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 106
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14318
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 43
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 44
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 140
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 204
Składniki
Odcinamy buraczki, obieramy ze skórki i kroimy w drobniejszą kostkę. Liście botwinki myjemy i też kroimy w mniejsze kawałki. Pokrojone buraczki zalewamy bulionem i gotujemy 15 minut na wolnym ogniu pod przykryciem. Po tym czasie do buraczków dodajemy drobno pokrojoną botwinkę, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy ponownie 15 minut. Po czasie gotowania studzimy garnczek w zimnej wodzie, dodajemy drobno pokrojony koper, szczypior, pokrojone w ćwierć plastry ogórki i rzodkiewki i zsiadłe mleko. Całość mieszamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Chłodnik podajemy mocno schłodzony. Smacznego !!!