Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna zupa na upalne dni! W tym roku po raz pierwszy pojawił się na naszym stole i chyba będzie u nas gościł częściej Pomijając czas studzenia zupy to robi się ją naprawdę bardzo szybko.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Buraki i marchewkę umyć, obrać posiekać w drobne paseczki, łodyżki i liście także drobno posiekać.
Wywar zagotować, dodać paseczki z buraczków, łodyżki, korzeń pietruszki oraz marchewkę, gotować 15 minut. Dodać liście oraz posiekaną natkę pietruszki, gotować 5 minut. Całość ostudzić.
Do wywaru dodać kefir oraz śmietankę, dokładnie wymieszać do powstania jednolitej konsystencji.
Ogórki oraz rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do chłodnika razem z posiekanym koperkiem i szczypiorkiem. Doprawić solą, pieprzem oraz octem. Wymieszać i schłodzić w lodówce. Podawać z ugotowanym jajkiem.