Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne i wartościowe danie na upalne dni.
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3151
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 253
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3151
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 253
Składniki
Buraki i jajka ugotować , obrać i wystudzić. Ogórki, rzodkiewki i wystudzone buraki zetrzeć na tarce o średnich lub grubych oczkach. Do garnka lub miski wlać kefir, mleko i połączyć z pozostałymi składnikami oraz dużą ilością szczypiorku. Chłodnik przyprawić solą , cukrem , kwasem cytrynowym i dokładnie wymieszać. Gotową zupę włożyć do lodówki i podawać schłodzoną z ćwiartkami jaja. Smacznego !