Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koszt jednej porcji to tylko 1 zł.!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10577
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 260
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10577
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 260
Składniki
Szczaw oczyścić, umyć, pokroić, zalać wrzącym wywarem i odstawić do całkowitego schłodzenia. Jajka ugotować, schłodzić. Jednego ogórka pokroić w długie plastry, drugiego w kostkę, cebulę dymkę i szczypior drobno posiekać. Do zimnego bulionu ze szczawiem dodać cebulę, szczypior i ogórki , doprawić solą i pieprzem. Śmietanę ubić i połączyć z chłodnikiem. Zupę wstawić na minimum 1 h. do lodówki. Podawać z cząstkami jajka.