Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chowder to, gęsta zupa pochodząca z kuchni anglosaskiej. Podstawowy przepis bazuje na bulionie z dodatkiem ryb i owoców morza, ja zaś proponuję Wam tak samo pyszny chowder z kukurydzą, zupę pełną jarzyn, która nie tylko nasyci, ale też nawodni.
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 126
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 99
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 459
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68172
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 126
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 99
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 459
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68172
Składniki
Por pozbawiamy zielonych części, myjemy i kroimy w talarki. Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Seler naciowy oczyszczamy i drobno kroimy.
W garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy przygotowane warzywa. Zalewamy bulionem i gotujemy ok. 3 min. Po tym czasie dodajemy pokrojony kalafior i osączoną kukurydzę.
Wlewamy napój sojowy, dodajemy musztardę i przyprawy.
Dokładnie mieszamy, przykrywamy garnek i gotujemy na małym ogniu ok. 30 min. aż warzywa będą miękkie. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.