Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cukiniowa zupa z pancettą"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1212
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1212
Składniki
Obierz szalotkę i posiekaj ją. Na patelni rozgrzej olej i masło i zeszklij szalotkę. Następnie dodaj posiekany czosnek, pokrojoną cukinię i ponownie podsmaż. Bazę zupy zalej bulionem i gotuj przez ok. 10 minut, aż cukinia zmięknie. Dodaj ser, śmietanę razem z oregano i wszystko razem podgrzej. Zupę zmiksuj, dopraw solą oraz pieprzem.
Na patelni upraż na sucho plastry pancetty (włoskiego suszonego boczku) i pokrojone w kostkę białe pieczywo. Podawaj zupę z chrupiącą pancettą i grzankami. Udekoruj świeżą rzeżuchą.
Czas przygotowania: 30 minut. Poziom: łatwyŹródło: TV14