Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 186
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 186
Składniki
Gotujemy rosół drobiowy (lub z poprzedniego dnia). Potrzebny jest nam około 1 litr
Czysty rosół (bez "paprochów" i "tłustych ok") ale z marchewką, pietruszką i selerem wlewamy do garnka. Wrzucamy pokrojoną w kostkę cukinię i gotujemy do miękkości (ok. 5 min).
Całość traktujemy blenderem do konsystencji kremu.
Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową (może być spora ilość, połówka gałki)
Podajemy gorące z płatkami kukurydzianymi w osobnej miseczce, tak aby przy każdym delektowaniu się kolejną łyżką kremu móc również doznać na niej efekt chrupania :) Można podawać z odrobiną śmietany
Czas przygotowania: do 20 min, jeśli mamy już rosół, 3,5 godziny jeżeli rosół zamierzamy dopiero gotować. Można oczywiście zastosować kostkę rosołową (ale to wersja dla leniwych:)) lub wersja "vega" - woda z kucharkiem lub wegetą :)
SMACZNEGO!