Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki rosół jest bardzo smaczny.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10957
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 269
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10957
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 269
Składniki
Perliczkę dokładnie umyć, osuszyć i można podzielić na porcje, ale niekoniecznie. Mięso włożyć do garnka, zalać wodą i zacząć gotować. Marchewkę, pietruszkę, selera, obrać i umyć. Włożyć do garnka. Kilka minut gotować na większym ogniu, a następnie zmniejszyć gaz. Dodać pieprz czarny ziarnisty i sól. Gotować ok 1,5 godzi. na wolnym ogniu. Wywar uzupełnić wrzątkiem. Rosół przecedzić. Mięso obrać, oddzielić od kości. Marchewkę pokroić w plasterki. Podawać z makaronem, najlepiej własnej roboty, z plasterkami marchewki i mięskiem. Posypać natką pietruszki. Pycha.