Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W każdej wersji wychodzi pyszna. Pokusiliśmy się na kurczaka i boczniaki jako główne składniki zupy.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 106
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 780
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1487
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 106
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 780
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1487
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, podobnie ziemniaki oraz seler. Czosnek, marchew i pietruszkę kroimy w talarki, grzyby i paprykę w paski. Fasolę osączamy z zalewy. Wszystkie składniki (z wyjątkiem fasoli i papryki), smażymy na rozgrzanym oleju, zalewamy rosołem. Dodajemy przyprawy i gotujemy 15 minut. Wlewamy przecier pomidorowy, wrzucamy pozostałe składniki. Gotujemy do miękkości papryki. Na rozgrzanym maśle podsmażamy mąkę, wlewamy chochlę zupy, mieszamy, wlewamy do zupy dokładnie łączymy i zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mielonym kminkiem.