Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drobiowa zupa z porów"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 249
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 249
Składniki
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Pory umyj, odetnij twarde zielone liście, zostaw tylko białe części i pokrój je w krążki. Marchewkę umyj, obierz i pokrój w drobną kostkę.
Rozgrzej masło w rondlu, podsmaż czosnek. Dodaj pory, duś je do miękkości, często mieszając (nie powinny się zrumienić).
Umyj i obierz cienko cytrynę. Pokrój skórkę w cieniutkie, długie paseczki. Natkę umyj, osusz i posiekaj. Wrzuć do porów skórkę, marchewkę i natkę. Duś przez minutę.
Pokrój mięso. Zalej warzywa bulionem, dodaj mięso i ciecierzycę z puszki. Gotuj na niewielkim ogniu 20 minut. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Umyj i osusz liście szpinaku. Dodaj je do zupy tuż przed podaniem. Można też dodać łyżkę jogurtu naturalnego lub śmietany. Podawaj z chrupiącą bagietką pełnoziarnistą.Źródło: Olivia