Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Egzotyczna zupa z czipsami z warzyw"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 190
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1209
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 190
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1209
Składniki
Przygotuj chipsy: jarzyny obierz i pokrój w cieniutkie plasterki. Porcjami smaż na rozgrzanym oleju. Wyłóż je na ręcznik papierowy i oprósz solą.
Cebulę, marchewki i oczyszczoną z nasion papryczkę chilli posiekaj. Obrane mango pokrój w kostkę. Na maśle podsmaż cebulę i chilli, dołóż marchewkę i również podsmaż. Następnie zalej bulionem i gotuj na małym ogniu 10 minut. Dorzuć mango i gotuj jeszcze 5 minut. Zmiksuj.
Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i sokiem z limonki. Podawaj z natką pietruszki i chipsami.
Czas przygotowania: 50 minut. Poziom: średniŹródło: TV14