Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ekspresowa zupa z jabłek i pietruszki"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 251
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 251
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Składniki
Jabłka umyj, obierz i pokrój w ósemki. Umyte i obrane warzywa pokrój w kostkę. Przesmaż je wraz z jabłkami na maśle. Dopraw solą, pieprzem i gałką i duś kilka minut. Podlej bulionem i gotuj ok. 20 minut. Dodaj kurkumę. Zupę zmiksuj, ewentualnie przetrzyj przez sitko, dopraw. Podawaj z listkami bazylii lub natką oraz z chrupiącym pieczywem czosnkowym.
• 25 minut • dla 4 osób • cena ok. 8 złŹródło: Show