Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, treściwa, taka, że wystarczy jedna porcja za cały obiad.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5254
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 92
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5254
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 92
Składniki
Pokrojone w grubą kostkę czerwone cebule zeszklić na oleju rzepakowy. Do cebuli dodać pokrojony czosnek, następnie pokrojoną w kostkę karkówkę. Smażyć na wolnym ogniu. Dodać kiełbasę pokrojoną w plasterki. Dodać paprykę, pozbawioną gniazda nasiennego, pokrojoną w grubą kostkę oraz słodką i wędzoną paprykę w proszku. Od czasu do czasu pomieszać. Dodać koncentrat pomidorowy i pomidory z puszki, cukier oraz wywar mięsny. Gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa ok 30 min. Na koniec dodać fasolę czerwoną z puszki, pieprz młotkowany z kolendrą, kmin rzymski na koniec łyżeczki i sól do smaku. Jeszcze chwilę zagotować. Zupę podawać gorącą. Obficie posypać natką pietruszki. Smacznego