Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przy maksimum uczucia można wydobyc świetny smak
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Wybierz fasolę "jaś" i namocz ją według prawideł wszelkich. Zaleca się zalanie wrzątkiem co rzekomo usuwa późniejsze kłopoty z..... - sprawdziłem i efekt jest mizerny, ale.... może i lepiej. Kup dobrą kiełbasę śląską (4 pętka) i chudy boczek. To naprawdę klucz do dobrego smaku. Cebula razy 3, drobno skrojona, czosnek i masa majeranku + czosnek, chilli i trochę kminu.
Kiedy fasola prawie dojdzie(gotuję ją ze skórkami z boczku i wykrojonymi chrząstkami z boczku) , dodaję usmażony boczek z kiełbasą i cebulą. Pachnie niesamowicie. Następnie dodaję dwa rodzaje przecieru pudliszki (taki sobie upodobałem) - jeden z papryką a drugi tradycyjny. Całość doprawiam przyprawami: papryka ostra, cukier dla zrównoważenia smaku, kmin, kolendra, sól oczywiście i pieprz, liść laurowy jest od początku gotowania. Sól dodaję pod koniec gotowania, ponieważ większość składników jest słona. Dla dopełnienia smaku popełniam też sos sojowy. Smacznego
Odpowiem na szczegółowe pytania. Smakuje dużo lepiej niż wygląda na zdjęciu. hahahah